diumenge, 28 d’agost del 2011

1-0: Va sobrar un rebot

L'Espanyol va tornar de buit de Mallorca, després d'un partit que es va decidir en una acció de fortuna per als locals


Sense encert, sense fortuna, sense sort… El contrari que el Mallorca, que va sumar els seus primers tres punts amb un xut de De Guzmán que es va estavellar al cos d'Héctor Moreno i va descol•locar a Cristian Álvarez. L'Espanyol va tornar de Mallorca sense premi en un partit que va controlar, va barallar i va lluitar fins al final. 

Mallorca i Espanyol van arribar a l'inici del campionat amb urgències i amb la plantilla per tancar. Idèntiques preocupacions. Idèntics temors. Idèntiques expectatives per tractar de no començar amb problemes. L'anomalia, el trastorn que va suposar la vaga de futbolistes de la passada setmana ha donat pas a la premura amb la qual s'ha hagut d'organitzar tot en aquesta. Els de Mallorca presenten nou projecte i cares noves i l'Espanyol, també, encara que a l'onze d'inici només Héctor Moreno ocupava aquest honor ja que que tant Rui Fonte com Dídac o Cristian Álvarez ja venien del curs passat.

Malgrat això, la gran preocupació de tots dos equips pot ser resolta en els propers dies: l'arribada d'efectius d'atac i la por a perdre encara a algun futbolista a última hora. Curiosament, sobre la gespa, cara a cara, Jonathan De Guzmán contra Verdú. Un dels dos pot acabar al Vila-real abans de setembre. Parteix amb avantatge el canadenc, que ja ha expressat el seu desig que el deixin sortir. Sobre el terreny, també, el primer partit de l'Espanyol sense Osvaldo, autèntic referent durant tota la pretemporada en la qual ha mostrat la seva eficàcia de cara al gol. Álvaro va ser l’escollit per situar-se en punta. El Mallorca va estrenar en aquesta posició a Hemed, un israelià que només ha aconseguit un gol en tota la pretemporada.

Estant així les coses no és estrany que tots dos equips caminin encara pendents del mercat futbolístic. De moment, el que es va veure sobre el terreny de joc va ser a dos equips que acaben de començar, que estan pendents d'armar-se convenientment i que van muntar un dibuix tàctic tan significatiu que durant molts minuts, el joc es va escanyar en un pobladíssim centre del camp.

El Mallorca va ser un esbós de frontó, amb tres línies molt clares que l'Espanyol havia d'anar superant amb tocs i paciència abans d'arribar fins a Aouate. Encara així, Verdú i Álvaro van tenir sengles ocasions de cap abans del descans, mentre que els locals amb prou feines van inquietar a Cristian Álvarez.

La segona meitat va començar amb idèntic diàleg fins que el Mallorca va trobar un cop de fortuna. De Guzmán va rematar des de fora de l'àrea i el seu xut va rebotar en el cos d'Héctor Moreno i va acabar al fons de la xarxa. Abans, malgrat això, Álvaro havia posat a prova a Aouate.

Pochettino va reaccionar traient tota la pólvora possible en atac per encarar l'últim tram del partit, sabedor que el Mallorca, a més, es refugiaria al seu camp per defensar l'avantatge. Un més que possible penal a Verdú -va semblar tan clar al camp que la graderia va emmudir- , a la recta final, va ser la bestreta d'una acció col•lectiva de toc que va acabar amb la rematada d'Albín i la parada d'Aouate. Però el partit no volia acabar sense una nova jugada polèmica amb una altra caiguda d'Albín dins l'àrea.


Fitxa tècnica:

RCD Mallorca: Aouate, Zuiverloon, Ramis, Nsue, Hemed (Pina, min.77), Chico, Cáceres, Martí, De Guzmán, Alfaro (Chori, min.59) i Tejera (Víctor, min.66).

RCD Espanyol: Cristian Álvarez, Javi Márquez (Sergio García, min.73), Amat, Rui Fonte, Baena, Álvaro (Thievy, min.73), Luis García (Albín F., min.58), Verdú, H. Moreno, Javi López y Dídac.

Àrbitre: Pedro Jesús Pérez Montero. Per part de l'Espanyol ensenya targeta groga a Héctor Moreno (min.31), Javi Márquez (min.41), Javi López (min.86). Per part del Mallorca, a Ramis (min.32), Hemed (min.42).

Gols: 1-0, De Guzmán (min.60)

Incidències: Es guarda un minut de silenci per la mort d'una empleada del RCD Mallorca (dep). L'Espanyol està representat a la Llotja de l'Iberostar Estadi pel seu president, Ramon Condal, i el conseller Joan Josep Bertomeu.